2011. február 24., csütörtök

Könyvek, receptek, P betűk és orvosfigurák az irodalomban

Üdvözöllek kedves Olvasóm!

Már érlelődik egy ideje ez a bejegyzés, de most érkezett el a pillanat hogy napvilágot lásson és áttörjön az ideák birodalmából az anyag megszilárdult formájába. "Rövid leszek" - szólt a kígyó és felmászott a sínekre. Igyekszem rövidre fogni és a lényegre törni.

1. Hogy először a Könyvmoly Párbajhoz kapcsolódjak, őszintén be kell valljam: az olvasással csehül állok. Viszont az elmúlt időszakban sikerült a 7 kiválasztott könyv ismertetőjét közzétennem a honlapomon. Szándékaim szerint a lista tovább bővül majd. Továbbra is a Varázserdő a kezdésre kiszemelt könyv és már bele is kezdtem. A sebesség hagy némi kívánnivalót maga után... Ahogy a napi üzeneteket írtam, egyik nap Márainál olvastam: sokkal fontosabb egy író számára az olvasás, mint az írás. El is határoztam hát, hogy törekszem napi egy óra olvasásra. Még ha nem is vagyok író.:)

2. A honlapom új fejlécet (Lejla) és blog bannert (Dávid) kapott. Lejlának köszönhető a blogom megújult arculata is, mely szinkronba került így a honlapommal. Köszönöm nektek! Sikerült feltennem néhány receptet is. Elhatároztam, hogy ha főzésre adom a fejem, a jobban sikerült, vagy általam kedvelt recepteket közzé teszem, a végeredményt dokumentálom. Ugyancsak a honlaphoz kötődő ma reggeli elhatározás, hogy egy-egy haikuval köszöntöm a névnaposokat - hacsak el nem kerül az ihlet nagy ívben.:) Ugyancsak a napi üzenet újdonsága, hogy az "Ezen a napon történt" hivatkozáshoz kapcsolódva kiválasztok egy-egy szülöttet és ha akad ilyen, a nap zenéjét, versét is e köré szervezem.

3. A P betűről: szomorúan állapítottam meg az elmúlt napokban, hogy ma Magyarországon két olyan P betűvel kezdődő téma van, ami a legszilárdabbnak hitt kapcsolatokat is képes megrengetni. A pénz és a politika. Ezért el is határoztam hogy amennyiben nem esem kísértésbe, a jövőben e témákat magánügyként kezelem még a legközelebbi ismerőseim előtt is. Persze ahogy mondani szokták: "Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem." :) Van viszont egy újabb P betűs dolog, ami mostanában az érdeklődésem homlokterébe került: a pszichológia. A pszichológia, mely szorosan kötődik az asztrológiához is, illetve amiből vizsgázni fogok a nyáron, hogy tovább léphessek az asztrológiai tanácsadó képzésben.

4. Orvosfigurák az irodalomban címmel hangzott el ma este egy érdekes előadás a kaposvári Bárány Fogadóban a Kaposvári Polgári Casino szervezésében, dr. Berta Gyula főorvos úr előadásában, Karácsony Tamás és Lugosi György színművészek kiváló közreműködésével. Most először vettem részt  e szervezésben elhangzott előadáson és örültem hogy részese lehettem Berta doktor precíz, alapos, jól felépített, sok helyen humorral és (ön)iróniával átszőtt előadásának. Köszönjük doktor úr! A későbbiekben talán lehetőség nyílik rá, hogy az elhangzott előadás rövidített, írásos változata felkerülhessen a honlapra, sokak épülésére.

E gondolatokkal búcsúzom mára, már vár a Varázserdő. Jó pihenést, feltöltődést kívánok az előttünk álló hétvégére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése